menuordersearch
qazvinamazon.ir

از نگهداری یخچال فریزر باید چه بدانید ,

مشاهده سبد خرید

تومان
eitaainstagramWhatsAppmail

لطفا قبل از ثبت خرید تماس بگیرید09372504367ایتا-قزوین آمازون09938985425
۱۴۰۲/۱۱/۱۵ یکشنبه
(0)
(0)
از نگهداری یخچال فریزر باید چه بدانید
از نگهداری یخچال فریزر باید چه بدانید

نکاتی کوتاه در مورد استفاده و نگهداری از یخچال فریزرها

محل قرار گرفتن یخچال

از قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت دستگاه‌های گرمازا مثل اجاق‌گاز، آب‌گرمکن، شوفاژ و نور مستقیم خورشید بپرهیزید. فضای پشت یخچال و فریزر باید حداقل بیست سانتی‌متر، برای گردش هوا، با دیوار فاصله داشته باشد. مطمئن شوید که یخچال یا فریزر روی یک سطح ‌تراز قرار گرفته و در آن به ‌طور کامل بسته می‌شود.

انتخاب صحیح یخچال

هنگام خرید یخچال مدل‌هایی را انتخاب کنید که مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتری داشته باشند. همچنین از وجود برچسب انرژی روی یخچال مطمئن شوید.

جابه‌جایی یخچال

در صورتی که ناچار به جابه‌جایی و یا حمل آن هستید، حداقل دو تا سه ساعت پس از جابه‌جایی، یخچال را به برق وصل کنید.

تنظیم ترموستات یخچال

دمای داخل فریزر معمولاً سه تا چهار درجه زیرصفر و دمای داخل محفظه ی یخچال سه تا چهار درجه بالای صفر باید باشد، تنظیم نادرست ترموستات علاوه بر اینکه باعث فاسد شدن و یخ زدگی مواد غذایی می‌شود، مصرف انرژی را نیز افزایش می‌دهد.

قراردادن چیزهای گرم در یخچال

قرار دادن چیزهای گرم در یخچال کار درستی نیست، زیرا هم با گرم کردن فضای داخل یخچال اثر سرما را کم می‌کنند و هم در اثر گرم شدن داخل یخچال، ذرات برفک و یخ آب شده و همراه با آلودگی‌های احتمالی به داخل غذاها می‌چکد و سبب آلودگی آنها می‌شود.

هوای سرد و گرم در یخچال

در یخچال‌هایی که در قسمت بالای آن یخدان قرار ندارد، طبقات پایین‌تر بیشتر با هوای سرد در تماس هستند تا طبقات بالا، چون همان‌طور که می‌دانید هوای سرد، سنگین‌تر از هوای گرم است. همچنین چیزهایی که در قسمت در یخچال گذاشته می‌شوند به علت آنکه هنگام باز و بسته شدن، این قسمت در مجاورت هوای بیرون قرار می‌گیرد، کمتر از سرمای ضروری بهره‌مند می‌شوند.

باز و بسته کردن در یخچال

در یخچال یا فریرز را هیچ‌گاه به مدت طولانی باز نگذارید و از باز و بسته کردن بیهوده ی آن به خصوص در تابستان خودداری کنید.

حفظ سرمای یخچال

اگر برق قطع شد یا به دلیلی به طور موقت از کار افتاد، از باز و بسته کردن در آن خودداری کنید و اگر می‌توانید روی یخچال را با لحاف یا پتو بپوشانید تا سرمای داخل یخچال تا حدّ امکان حفظ شود. در تابستان که با هر مرتبه باز و بسته شدن در یخچال، درجه ی حرارت داخل دستگاه به سرعت بالا می‌رود، باید درجه ی سرما را بیشتر کرد تا سرمای لازم زودتر در داخل یخچال تولید شود.

انبار کردن مواد غذایی در یخچال

مقدار زیادی مواد غذایی انباشته روی هم را در یخچال قرار ندهید، چون وقت زیادی لازم است که سرما به همه ی آنها نفوذ کند، بنابراین زودتر خراب می‌شوند. برای مثال، دیده می‌شود که مقدار زیادی سبزی را به صورت دسته در یخچال می‌گذارند و بعد از یکی دو روز وقتی بیرون می‌آورند وسط آن گندیده و در اثر تخمیر، داغ شده است. برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه ی نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای اینکه سالم‌تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.
برفک‌ها را به طور منظم آب کنید، زیرا به محض افزایش قشر برفک، مصرف انرژی بالا می‌رود. لوله‌های پشت یخچال یا فریزر را دست کم سالی دوبار گردگیری کنید.

رفع بوی یخچال

برای رفع بوی یخچال می‌توانید مقداری زغال را نیم کوب کنید، در کیسه پارچه‌ای نازکی بریزید و در یخچال به خصوص طبقات بالای آن بگذارید. هر چند وقت یک بار کیسه زغال را در آفتاب بگذارید تا خشک شود و دوباره قدرت بوگیری داشته باشد. جدار داخل یخچال را نیز هر چند وقت یک بار با محلول جوش شیرین و آب تمیز کنید.

نگهداری مواد غذایی در یخچال

این موضوع به نوع ماده ی غذایی و مقدار آن، درجه ی آلودگی و شرایط محیطی بستگی دارد. برای مثال، یک قطعه گوشت تازه را که از مغازه قصابی می‌خریم، صلاح نیست بیش از سه روز در یخچال نگه‌داری کنید. برای نگه‌داری انواع خورشت نیز ابتدا در حالی که سرپوش ظرف خورشت گذاشته شده، آن را حداقل پنج دقیقه بجوشانید و بدون اینکه به آن دست بزنید بگذارید خنک شود. سپس داخل یخچال قرار دهید. به این ترتیب می‌توانید دو تا سه روز خورشت را در یخچال نگه دارید. پنیر با نمک را مدت نسبتاً طولانی در یخچال می‌شود نگه داشت. مرغ معمولاً دو تا سه روز در یخچال قابل نگه‌داری است. سبزیجات را تا یک هفته و میوه‌جات را هم بسته به نوع و سلامت پوست آنها شاید تا چند هفته به راحتی بتوان در یخچال نگه‌داری کرد.

مناسب ترین درجه فریزر

مناسب‌ترین درجه ی سرمای درون فریزر که هم مواد غذایی را سالم نگه می‌دارد و هم مانع از بین رفتن ویتامین‌ها و خواص خوراکی‌ها می‌شود، 16- تا 20- درجه سانتی‌گراد است.

عمر مفید یخچال فریزها

طول عمر یک یخچال‌فریزر استاندارد 5 سال است ولی اگر ماده‌ سردکننده آن از گاز استاندارد تشکیل شده باشد تا 10 سال هم به طور استاندارد کار می‌کند. عمر این اجناس به نحوه ی استفاده از آن‌ها هم بستگی دارد اگر به نکات ایمنی از قبیل: کنترل برق، استفاده دینام، تمیز نگه داشتن آن‌ها، تعویض به موقع ماده‌ سردکننده، بررسی سیم برق آن توجه کنید می‌توانید سال‌ها از آن استفاده کنید. یخچال فریزرها حتماً باید از دیوار و لوازم برقی دیگر آشپزخانه فاصله داشته باشند تا خراب نشوند. پایه‌های یخچال فریزر باید تراز باشد تا لق نزند و به یاد داشته باشید روی آن نباید چیزی گذاشته شود، زیرا به یخچال فشار می‌آورد.

کنترل سرمایه برفک زدایی و تصفیه هوا

برفک زدایی اتوماتیک یکی از مهمترین قابلیت های یخچال فریزر به حساب می‌آید چون نه تنها زحمت شما را کم می‌کند بلکه مصرف برق دستگاه را هم پایین می‌آورد. هر چه تعداد سیستم های خنک کنندگی بالاتر باشد، کیفیت خنک کنندگی بالاتر می‌رود و البته تاثیر مستقیمی روی قیمت یخچال فریزر خواهد داشت. استفاده از کربن در بدنه و لاستیک دور در ضدباکتری، باعث می‌شود مواد غذایی ماندگاری بیشتری داشته باشد و البته بوی مواد غذایی درون محفظه یخچال یا فریزر پخش نشود.

محفظه صفر درجه و بار خانگی

این امکانات تقریباً امکانات اضافه و غیرضروری به حساب می‌آید. هر چند بارخانگی کمک می‌کند تا طول عمر یخچال بالاتر برود، اما محفظه صفر درجه تنها برای مواد غذایی تازه کاربرد دارد. اگر عادت به خرید روزانه دارید حتماً به داشتن محفظه صفر درجه در مدل انتخابی تان دقت کنید.

بدنه یخچال فریزر

بدنه هر یخچال فریزری در آب و هوای مرطوب (مثل گیلان یا مازندران) خیلی زود پوسیده می‌شود و شما هم نمی‌توانید جلوی این مسئله را بگیرید. البته این مشکل در آپارتمان ها کمتر است چون خیلی از آپارتمان های مناطق شمال کشور به کولر گازی و تهویه مجهز هستند و این رطوبت در محیط خانه تا حد زیادی کاهش پیدا میکند. اما در خانه هایی که کولر گازی (اینورتر) ندارند احتمال پوسیدگی بدنه بسیار بالاست. در مناطقی مثل تهران که آب و هوای خشک دارد و در طول سال هوای به نسبت نرمالی دارد احتمال آسیب دیدن بدنه یخچال خیلی کمتراست.

اطلاعاتی در مورد مشکلات فنی یخچال فریزرها

راهنمای چراغ‌های آگاهی‌دهنده ی یخچال

چراغ‌های آگاهی‌دهنده ی فریزرها معمولاً سه چراغ سبز، قرمز و زرد دارند. چراغ سبز نشان دهنده ی برقراری جریان برق ورودی به فریزر است. چراغ قرمز نشان می‌دهد که به دلیلی، مانند خرابی ترموستات، عمل سرماسازی خوب انجام نمی‌شود. از این رو، این چراغ همیشه باید خاموش باشد تا مطمئن باشیم که فریزر به خوبی کار می‌کند. اما برای چراغ زرد کلیدی وجود دارد که معمولاً اتصالات را به صورت مستقیم در می‌آورد تا سرما به حدّ کافی برسد و چراغ قرمز خاموش شود. در این موقع این کلید را به حالت خاموش درمی‌آوریم، چراغ زرد هم خاموش می‌شود.

زیاد شدن برفک فریزر

چنانچه لاستیک‌های دور در،خراب شود، برفک داخل فریزر زیاد می‌شود که برای رفع این مشکل باید لاستیک‌ها تعویض شوند.

روشن شدن چراغ قرمز فریزر

چنانچه برودت یخچال خوب باشد، ولی باز چراغ فریزر روشن شود، سیم‌های چراغ اتصال پیدا کرده‌اند.

ریپ زدن فریزر

اگر فریزر شما بعد از چند بار ریپ زدن روشن شود، ممکن است در اثر کار زیاد، پلاتین‌های رله کثیف شده باشند شما باید آنها را تمیز و یا رله را عوض کنید.

سوت کشیدن فریزر

اگر فریزر شما سوت می‌کشد و برودت کم است، با چکش لاستیکی نقاط مختلف لوله‌های رابط به خصوص ابتدای اوپراتیورها (لوله‌هایی از جنس آلومینیوم برای اینکه سرما را سریع و خوب منتقل کنید) و به فیلتر ضربات آرامی وارد کنید. اگر عیب رفع نشد، لوله‌ها باید شسته و فریزر تجدید شارژ شود.

برودت بد فریزر

اگر برودت در طبقه‌های بالا خوب اما در طبقه‌های پایین نامطلوب است، گاز فریزر تمام شده،علت تخلیه ی گاز را بررسی کنید.

یخچال فریزر با کمپرسور اینورتر چیست و با یخچال ,کمپرسور معمولی چه تفاوتی دارد؟

اصلا یخچال چطور کار می‌کند؟

کار اصلی یخچال این است که هرچیزی را که داخل محفظه‌اش می‌بیند، خنک کند. یعنی مهم‌ترین فرآیندی که داخل یخچال رخ می‌دهد، فرآیند خنک کنندگی است. اما بگذارید کمی دقیق‌تر به این فرآیند خنک‌کنندگی یخچال نگاه کنیم. قبل از آن به دو جمله‌ی زیر توجه کنید.

-برای حفظ کیفیت موادغذایی داخل یخچال، دمای محفظه باید همیشه پایین‌تر از دمای محیط باشد.
-هوای سرد به خودی خود وجود ندارد و سرما درواقع یعنی نبود گرما.

خب با در نظر گرفتن این دوجمله، بهترین راه برای کاهش دمای یخچال این است که دائما گرمای هوای داخل یخچال را بگیریم تا همیشه هوای داخل محفظه خنک باشد. برای این‌کار بهترین راه این است که یک مایع خنک را در داخل سیستم خنک‌کننده‌ی یخچال به جریان بیاندازیم تا گرمای سیستم را جذب کند. اما بعد از این‌که مایع خنک‌کننده گرم شد، کم‌کم تبدیل به بخار و گاز داغ می‌شود و دیگر در سیستم خنک‌کنندگی به کار ما نمی‌آید. این‌جا است که کمپرسور با قدرت وارد می‌شود.

کمپرسور با واردکردن فشار بسیار زیاد، دمای گاز را به شدت بالا می‌برد. اما گفتیم که برای خنک کردن محیط داخلی یخچال، به یک ماده‌ی خنک احتیاج داریم که گرما را به خود جذب کند. پس اقدام بعدی این ‌است که این گاز داغ و پرحرارت را سرد کنیم. بهتر است همین حالا آن لوله‌های پرپیچ و خم پشت یخچال فریزر را به‌خاطر بیاورید.

کندانسور

کندانسور یا همان لوله‌های پرپیچ و خم پشت یخچال فریزر، مستقیما با جریان هوای داخل آشپزخانه در ارتباط هستند. در این مرحله یک‌بار دیگر گرما منتقل می‌شود؛ اما این بار به جای کمپرسور، گرما از گاز داغ درون کندانسور به هوای داخل آشپزخانه منتقل می‌شود. رفته‌رفته و با کاهش دما، گاز درون لوله‌ها به یک مایع خنک تبدیل می‌شود و با حرکت در سیستم خنک‌کننده، گرما را جذب می‌کند و هوای داخل یخچال سرد می‌شود. به همین راحتی!

اما برگردیم به صحبت اصلی خودمان. گفتیم که کمپرسور مثل قلب یخچال است و بار خنک‌کردن یخچال به دوش کمپرسور است. بنابراین تولیدکنندگان به صورت مداوم به دنبال بهینه‌کردن کمپرسور و رسیدن به بهترین عملکرد آن هستند. از ابتدای تولید یخچال‌ها، انواع مختلفی از کمپرسورها استفاده می‌شد. کمپرسور معمولی و کمپرسور اینورتر دو نسل مهم کمپرسورهای یخچال فریزر هستند.

کمپرسور معمولی

هدف اصلی کمپرسور این است که وقتی دمای داخل یخچال بالا رفت، شروع به کار کند و دما را پایین بیاورد. کمپرسورهای معمولی تنها حالت روشن و خاموش شدن دارند. همچنین حالت‌های مختفل سرعتی هم ندارند و همیشه با بیشترین ظرفیت و توان خود کار می‌کنند. یعنی چه دمای یخچال یک درجه بالارفته باشد و چه یخچال بعد از چند روز خاموش بودن، تازه قرار است روشن شود، کمپرسور معمولی با یک قدرت شروع به کار می‌کند. خب حتما شما هم به این نکته فکر کردید که مثلا در زمستان که هوا خنک‌تر است و دیرتر هوای داخل یخچال گرم می‌شود، فعالیت کمپرسور با حداکثر قدرت باعث هدر رفت انرژی می‌شود. به صورت کلی کمپرسور معمولی در اکثر مواقع، بیش از مقدار مورد نیاز سرما تولید می‌کند و چندین برابر مصرف انرژی بیشتری دارد.

بالاتر گفتم که کمپرسورهای معمولی تنها برای دو وضعیت خاموش و روشن برنامه‌ریزی شده‌اند. برای هربار روشن شدن و شروع به فعالیت کمپرسور، انرژی اولیه‌ی بسیار زیادی مصرف می‌شود.

صدا، صدا، صدا!

فارغ از مصرف انرژی، روشن شدن کمپرسور معمولی صدای آزاردهنده‌ ای هم دارد (نصف شب و موقع خواب را به یاد بیاورید) حالا تصور کنید با هر تغییر جزیی در دمای یخچال، کمپرسور معمولی قرار است روشن شود، چند دقیقه‌ای کار کند و دوباره تا تغییر دمای بعدی، خاموش شود. دیگر خودتان حساب کنید که چقدر انرژی در این فرآیند هدر می‌رود و چقدر قبض برق ماهانه سنگین می‌شود و چه سر و صداهایی دائما در خانه شنیده می‌شود. راه حل؟

کمپرسور خطی یا اینورتر

احتمالا همان‌طور که حدس می‌زنید، قرار است اکثر مشکلات کمپرسور معمولی با آمدن کمپرسور خطی حل شده‌باشد. خب البته همین‌طور هم است. کمپرسور اینورتر درست مثل یک سیستم شتاب دهنده عمل می‌کند. با بررسی دمای یخچال و مقدار سرمایی که برای رسیدن به دمای مطلوب مورد نیاز است، میزان توان و قدرت مورد نیاز را تعیین می‌کند. اگر این شرایط با استفاده از یک میکروپردازنده و الگوریتم‌های نرم‌افزاری تعیین شود، می‌توان از عنوان کمپرسور دیجیتال اینورتر استفاده کرد.

کمپرسور اینورتر دیگر تنها حالت “خاموش” و “روشن” ندارد. کمپرسور اینورتر تقریبا همیشه در حال فعالیت است و بسته به نیاز سیستم خنک‌کننده، سرعت و قدرت عملکرد را کم و زیاد می‌کند. اولین مزیت این ویژگی، جلوگیری از اتلاف انرژی و از بین رفتن سر و صدای فراوان موقع عملکرد موتور یخچال است. در مواقعی که دمای یخچال در وضعیت مطلوبی قرار دارد، کمپرسور با سرعت بسیار پایین فعالیت می‌کند و دما را در وضعیت مطلوب حفظ می‌کند. اگر تغییر ناگهانی‌ای هم در دمای یخچال رخ دهد، کمپرسور اینورتر رفته‌رفته با سرعت بیشتری کار می‌کند تا سرمای کافی را تولید کند.

یکی دیگر از تفاوت‌های کمپرسور معمولی و اینورتر، کیفیت و تازگی موادغذایی داخل یخچال است. کمپرسور اینورتر تقریبا اکثر مواقع دما را نزدیک به دمای مطلوب نگه‌ می‌دارد. این مسئله باعث می‌شود تا تغییرات ناگهانی دما بر کیفیت موادغذایی و مخصوصا میوه و سبزی‌جات داخل یخچال تاثیری نداشته‌باشد.

مصرف انرژی کمپرسور

یخچال فریزر یکی از معدود وسایلی است که شبانه‌روز روشن است. به همین دلیل مصرف انرژی این دستگاه نقش مهمی در قبض برق ماهانه دارد. کمپرسور معمولی به دلیل ساختار و نحوه‌ی عملکرد، مصرف انرژی بالایی دارد. به طورمیانگین، کمپرسور اینورتر حدود ۴۵ درصد در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌کند. این عدد آن‌قدر وسوسه‌برانگیز است که اختلاف قیمتی بین کمپرسور معمولی و اینورتر منطقی به نظر برسد.

دوام و ماندگاری کمپرسور

به دلیل ساختار کمپرسور معمولی، خاموش و روشن شدن مداوم و کار کردن دائمی با حداکثر توان، معمولا بعد از چند وقت نیاز به تعمیر پیدا می‌کنند و بعد از چندبار تعمیر هم، احتمالا باید موتور یخچال را عوض کنید که احتمالا با کمی بالاوپایین، به این نتیجه می‌رسید که عوض کردن یخچال، ارزان‌تر و به صرفه‌تر در می‌آید.

قیمت کمپرسور

خب مسلما قیمت و هزینه‌ای که باید برای یخچال فریزر بپردازید، یکی از مهم‌ترین فاکتورها موقع انتخاب و خرید یخچال فریزر است. کمپرسورهای معمولی قیمت بسیار پایین‌تری دارند. اما در بلند مدت حتما بیشتر از کمپرسور اینورتر هزینه روی دست شما می‌گذارند. از پول قبض برق گرفته تا هزینه تعمیرات. اندکی هزینه‌ی بیشتر موقع خرید یخچال فریزر، در بلند مدت باعث صرفه‌جویی و کاهش در هزینه‌های شما می‌شود.

به طور خلاصه خصوصیات کمپرسور معمولی و اینورتر را در جدول زیر باهم می‌بینیم.

کمپرسور معمولیکمپرسور اینورتر
کارکردن با حداکثر توان بدون در نظر گرفتن سرمای مورد نیازبررسی وضعیت سرمای یخچال و تولید سرما به مقدار مورد نیاز
صدای آزاردهنده در هنگام روشن شدن و عملکردصدای کم و در بعضی از مدل‌ها تقریبا بدون صدا
مصرف انرژی بالا به دلیل نحوه عملکرد و خاموش و روشن شدن مداوممصرف انرژی پایین‌تر (حدود ۴۵ درصد کم‌تر)
عمر پایین و نیاز به تعمیرعمر بالا به دلیل ساختار موتور

(علی خزاعی:

همه‌چیز کلمه است و کلمه همه چیز )

آن‌قدر تفاوت‌های بین کمپرسور معمولی و کمپرسور acc  مشهود است، که شاید قیمت، تنها عاملی باشد که برای انتخاب یخچال با کمپرسور معمولی یا اینورتر نیاز به کمی تامل باشد.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر