بعلت اب هوای خشک وگرم فصل تابستان در بیشتر مناطق کشور کولر ابی بهترین گزینه وکم هزینه ترین وسیله برای مطبوع کردن هوای منازل وواحد تجاری واداری استفاده میشود درچند سال اخیر کولر های ابی با پات سلولزی وارد بازار شده این کولرها نقاط صعف و قوت دارد
.
به دلیل داشتن لایه های چند لایه شباهت زیادی به لانه زنبور دارند که حالت تسویه هوای به خود گرفت وباعث جلو گیری از ورود ریزگرد ها معاق در هوا به محل زدگی شما میشود
ولی توجه داشته باشید که در شهرهای بزرگ به علت الودگی هوا و ریزگردهافصلی مختلف موجب مسدودشدن بافت سلولزی میشود و دیگر تسویه هوارا کامل انجا م نمیدهد و خود باعث الودگی بسیار مشود .توصیه فروشگاه اینترنتی لوازم خانگی قزوین آمازون اینست که هر 2سال یک بار درشهر های بزرگ به دلیل ذکر شده پات های سلولزی تعویض شود .
واحد اندازگیری سرماو پرتاب باد کولرابی cfm است در هر کولر مشخصات درصد بازدهی و cfm ان در پشت کولر ذکر شده وجزواطلاعت محصو ل است.
مهمترین نکتهای که در انتخاب کولر اعم از گازی و یا آبی باید مورد توجه قرار گیرد استاندارد بودن آن است. در مورد کولرهای آبی استاندارد اجباری مصرف انرژی الکتریکی وجود دارد که برچسب انرژی از مهمترین خروجیهای آن است که باید به آن دقت کرد.
توصیه فروشگاه اینترنتی لوازم خانگی قزوین آمازون به شما دوست عزیز که
- نسبت به شناسایی منطقه آب و هوایی محل سکونت خود برای انتخاب نوع کولر متناسب اقدام کنید.
- نسبت به تهیه و توجه به یک مارک بدون اطمینان از تایید استاندارد و وجود در لیست پیشنهادی مشاوران اقدام نکنید.
- کولرهای بزرگتر از حد نیاز تنها باعث مصرف بیمورد انرژی الکتریکی میشوند نه رفاه بیشتر.
- نوع کولر را متناسب با مناطق آب و هوایی انتخاب کنید. از کولرهای گازی برای مناطق گرم و مرطوب و از کولرهای آبی برای مناطق معتدل استفاده کنید.
هیچگاه نسبت به انتخاب محصولی با قیمت اولیه پایین که در لیست پیشنهادی وارد نشده است اقدام نفرمایید. انجام اینکار هزینه های بیشتری در طول عمر وسیله بر شما تحمیل خواهد کرد.
قزوین آمازون به شما میگوید که چگونه بهترین کولر آبی را انتخاب کنید.
برای انتخاب بهترین کولر آبی باید دید کلی نسبت به برندها و مدل های موجود در بازار داشته باشید و فاکتورهای مهم آنها از جمله بازدهی، اتلاف انرژی، طول عمر و کیفیت هوای خروجی را با هم مقایسه نمایید.
کولر آبی معمولی یا سلولزی؟
اولین نکته ای که در خرید کولر آبی باید در نظر گرفت انتخاب نوع درست آن است. در حال حاضر دو نوع کولر آبی در بازار موجود است:
کولرهای آبی موجود در بازار چه از نوع پوشالی و چه سلولزی، دو نوع خروجی هوا دارند. خروجی هوای کولر آبی یا از سقف کولر است یا اینکه هوا از دیواره های کناری کولر خارج میشود. وقتی قرار است کولر در بالکن قرار بگیرد میتوان از کولر آبی بالازن استفاده کرد و وقتی در پشت بام نصب شود مدل های کولر آبی بغل زن کاربرد خواهد داشت.
کولر آبی پوشالی
کولر آبی معمولی از قدیمی ترین مدل های کولرآبی در بازار است که به نسبت دیگر مدل ها قیمت پایین تری دارد. این مدل از یک الکتروپمپ، برای هدایت آب به سمت پوشال ها و یک الکتروفن برای انتقال هوای مرطوب به داخل کانال های کولر تشکیل شده است.
کولر آبی سلولزی
کولر آبی سلولزی نسل جدید کولر آبی است که در آن از ورقه های نازک و موج دار پد های سلولزی به صورت یکنواخت به جای پوشال استفاده شده است. بازدهی بالاتر این نوع از کولر آبی ناشی از سطح تماس بالای آب و هوا با یکدیگر است. در واقع میتوان این پدها را مانند یک مقوا فرض کرد که هوا در هنگام عبور از آن سطح مقطع بیشتری را لمس خواهد نمود.
کولر آبی سلولزی میتواند هوا را تا سی درصد بیشتر از کولر آبی معمولی خنک کند و بازدهی انرژی بالاتر و اتلاف انرژی کمتری نسبت به کولر آبی معمولی دارد. از دیگر مزایای کولر آبی سلولزی میتوان به صدای کمتر، هوای مطبوع تر، استحکام بالاتر و جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل محیط اشاره کرد.
کولر آبی نسل جدید چه امکاناتی دارد؟
شرکت های پیشرو تهویه در حوزه مطبوع هر روزه بر روی مدل های جدید کولر آبی خود آپشن ها و امکانات جدیدتری ارائه میدهند. از جمله جدیدترین این امکانات که آسایش و رفاه بیشتری را برای افراد فراهم میکند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کولر های آبی جدید دارای صفحه نمایش دمای محیط میباشند.
شاید در نگاه اول این آپشن ها زیاد با اهمیت به نظر نیاید اما وجود آنها باعث میشود علاوه بر راحتی و آسایش بیشتر شما، کولر آبی شما بازدهی بالاتر، استهلاک کمتر و اتلاف انرژی کمتری داشته باشد.
ظرفیت کولر آبی مهم است!
یک کولر آبی باید بتواند محیط را به صورت موثری خنک نماید. برای این کار باید کولر آبی با ظرفیت مناسب انتخاب شود. انتخاب کولر آبی بر اساس متراژ خانه، تعداد اتاق ها، طبقه محیط مورد نظر و آفتابگیر بودن محل مورد نظر صورت میگیرد. کولر آبی در ظرفیت های 2000، 3000، 3500، 4000، 4500، 5000، 6500، 7000، 8000 و 11000 و بالاتر موجود است.
در نظر داشته باشید که اگر در طبقه آخر ساختمانی قرار دارید یا اگر ساختمان های مجاور شما کوتاهتر از طبقه ای است که واحد شما قرار دارد منزل شما آفتاب گیر بوده و باید ظرفیت بالاتری را برای خرید در نظر بگیرید تا کولر آبی بتواند هوای مطبوع تری فراهم کند.
برای مثال ظرفیت مورد نیاز برای یک واحد مسکونی در طبقه دوم که یک اتاق خواب، یک سالن 24 متر مربعی دارد و ارتفاع سقف آن 3 متر باشد 1323 فوت مکعب بر دقیقه است که میتوان از بین مدل های موجود در بازار نزدیک ترین مقدار به این عدد را انتخاب کرد. البته اگر این واحد در طبقه آخر ساختمان باشد به دلیل اینکه دقیقا زیر پشت بام قرار دارد و گرمای بیشتری را دریافت میکند به کولری با ظرفیت بالاتر احتیاج است.
در حالت کلی فروشگاه اینترنتی لوازم خانگی قزوین آمازون جدول زیر را برای محاسبه ظرفیت کولر آبی در نظر دارد:
متراژ محیط | ظرفیت مناسب برای کولر آبی |
تا 20 متر | 1400 |
50 تا 65 متر | 3500 |
65 تا 100 متر | 5500 |
100 تا 150 متر | 7500 |
دلیل اهمیت توجه به سایز و ظرفیت کولر آبی
انتخاب کولر آبی بدون در نظر گرفتن متراژ ساختمان و سایر عوامل موثر در این میزان، میتواند انتخاب نامطلوبی باشد.
به صورتی که در هر دو حالت انتخاب کولر آبی پایین تر از ظرفیت مورد نیاز و بیشتر از ظرفیت مورد نیاز، میتواند سبب مشکلات زیادی برای دستگاه شده و نیاز به تعمیر کولر آبی را افزایش دهد.
به عنوان مثال اگر از کولر آبی در ظرفیت پایین تر از نیاز خانه استفاده شود، این وسیله در ساعت های بیشتری برای خنک سازی محیط باید کار کند.
در نتیجه میزان مصرف برق کولر افزایش یافته، راندمان دستگاه کاهش پیدا میکند و فشار بیشتری به قطعات داخلی کولر از جمله موتور کولر آبی وارد میشود.
در مقابل چنانچه ظرفیت کولر آبی بیش از مقدار مورد نیاز ساختمان باشد، محیط داخلی بیش از اندازه سرد شده و مصرف برق خانه افزایش پیدا میکند.
اگر قصد خرید کولر آبی را دارید، اطلاع از قیمت این وسیله و بررسی مارک های مختلف آن به کارتان میآید. برای این منظور بر روی لینک خرید کولر آبی از فروشگاه اینترنتی لوازم خانگی در قزوین و سایت قزوین آمازون بزنید.
انتخاب ظرفیت کولر آبی
همانطور که گفتیم مهمترین مرحله در خرید کولر آبی این است، که این وسیله را متناسب با متراژ ساختمان انتخاب کنیم.
تا علاوه بر بهره مندی از حداکثر بازدهی کولر آبی، میزان مصرف انرژی در دستگاه نیز کاهش پیدا کند. اصولاً این اقدام یکی از مهمترین روش های بهبود عملکرد کولر آبی است.
لازمه پیدا کردن کولر آبی متناسب با متراژ ساختمان این است، که ابتدا ظرفیت سرمایشی مورد نیاز بنا محاسبه شود.
برای این منظور باید با اصطلاح ظرفیت کولر آبی یا قدرت باد دهی کولر آبی آشنایی داشته باشیم، تا بدانیم برای ساختمانی با n متر مربع متراژ به چه میزان ظرفیت کولر آبی نیاز است.
لازم است بدانید که ظرفیت کولر آبی را بر اساس واحد بین المللی CFM یا cubic feet per minute (فوت مکعب بر دقیقه) اندازه گیری میشود.
این واحد نشان میدهد که کولر آبی در هر دقیقه چه میزان از فوت مکعب ساختمان را خنک میکند، جالب است بدانید این میزان بر روی برچسب انواع کولر آبی موجود است.
بنابراین فاکتور کلیدی انتخاب کولر آبی این است، که دستگاهی با ظرفیتی متناسب با متراژ ساختمان انتخاب کنیم.
ابعاد کولر آبی در ظرفیت های مختلفی وجود دارند، که از آن جمله میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
نحوه محاسبه ظرفیت کولر آبی بر اساس متراژ
حال در این قسمت قصد داریم تا با بیان فرمول محاسبه ظرفیت کولر آبی، برای انتخاب کولر آبی بر اساس متراژ خانه به شما کمک کنیم.
از آنجا که ظرفیت های کولر آبی بر واحد CFM (فوت مکعب بر دقیقه) بیان میشود، لازم است که شما هم ظرفیت کولر آبی مورد نیاز خانه خود را بر اساس این واحد محاسبه کنید.
برای این منظور ما باید چند اندازه مهم را در نظر داشته باشیم، که عبارتند از: طول و عرض ساختمان که در واقع مساحت ساختمان هستند.
حال با ضرب کردن طول و عرض ساختمان، مساحت بنا با واحد متر مربع پیدا میشود.
اما همانطور که گفتیم، در فرمول اصلی ظرفیت کولر آبی بر اساس فوت مکعب است نه متر مربع، پس لازم است با انجام یک محاسبه ساده، متر مربع را به فوت مکعب تبدیل کنیم.
برای این منظور کافیست تا متراژ ساختمان را بر عدد 0/027 تقسیم کنیم، تا متراژ خانه بر اساس فوت مکعب به دست بیاید.
تا این قسمت از محاسبات هیچ نکته دشواری وجود نداشت، اما در ادامه میتوان از دو طریق ظرفیت کولر آبی را به طور دقیق محاسبه کرد.
یکی از این راه ها، ضرب کردن مقدار فوت مکعب ساختمان بر تعداد دفعات تعویض هوا در دقیقه است، که معمولاً این عدد در داخل کشور ما بین 2 تا 2/5 بار در قیقه است.
راه دیگر نیز این است که مقدار فوت مکعب به دست آمده را در ارتفاع سقف خانه ضرب کنیم، که باز هم میانگین ارتفاع سقف خانه ها در ایران در حدود 2 تا 2/5 متر است.
پس در هر دو حالت جواب یک مقدار میشود.
بنابراین توضیحات فرمول انتخاب کولر آبی به منظور محاسبه ظرفیت دستگاه بر اساس متراژ ساختمان برابر است با:
متراژ ساختمان (متر مربع) ÷ 0/027 × 2
اجازه دهید با ذکر یک مثال این فرمول را بهتر ارزیابی کنیم:
تصور کنید متراژ خانه ای 100 متر مربع است، حال برای اندازه گیری میزان ظرفیت کولر آبی مورد نیاز در این ساختمان این طور عمل میکنیم:
100÷ 0/027 = 3703 فوت مکعب
3703 × 2 = 7400 CFM
با این فرمول محاسبه میشود که برای خانه یا ساختمانی با متراژ 100 متر مربع به کولر آبی با ظرفیتی معدل 7000 CFM نیاز است.
البته در نظر داشته باشید که این مقدار حداکثر قدرت سرمایشی مورد نیاز است، بنابراین ظرفیت های کمتر از این مقدار یعنی 4900 نیز برای این ساختمان مناسب است.
این مسئله بیشتر به گرمایی یا سرمایی بودن افراد خانه مربوط میشود، مثلاً اگر افراد بیشتر تابع هوای سرد هستند، ظرفیت محاسبه شده کافیست.
اما اگر بیشتر به دنبال گرما هستند، ظرفیت 4900 نیز برای این ساختمان کفایت میکند.
در ادامه به منظور سهولت شما ظرفیت کولر آبی بر اساس متراژ را در قالب جدول قرار داده ایم.
متراژ ساختمان | ظرفیت کولر آبی مورد نیاز |
30 تا 50 متر مربع | 2300cfm |
50 تا 70 متر مربع | 3500 cfm |
70 تا 120 متر مربع | 4900 cfm |
بیش از 120 متر مربع | 7000 cfm |
عوامل موثردر ظرفیت کولر آبی
همانطور که تا این قسمت از متن ملاحظه کردید، ظرفیت کولر آبی بیشتر بر اساس متراژ ساختمان و ارتفاع سقف بنا محاسبه میشود.
اما در نظر داشته باشید که به جز متراژ ساختمان، عوامل دیگری نیز در تعیین ظرفیت کولر آبی موثر هستند.
از جمله این عوامل میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
در مورد ارتباط تعداد دریچه های کولر با ظرفیت کولر آبی میتوان اینطور گفت، که هر چه تعداد کانل ها و دریچه های کولر آبی بیشتر باشد، به دستگاهی با ظرفیت بالاتر نیاز داریم.
چنانچه میانگین گرمای هوا در فصول گرم سال پایین باشد، از دستگاهی با ظرفیت کمتر و هر چه به سمت مناطق جنوبی کشور و گرم تر شدن میانگین دمای هوا پیش میرویم، باید به ظرفیت کولر اضافه شود.
معمولاً کولرهای آبی دارای کانال کشی را در بالای پشت بام نصب میکنند، اما محل نصب کولر آبی، یعنی اینکه در تابش مستقیم آفتاب قرار دارد، یا در محلی برخلاف جهت تابش خورشید، در ظرفیت آن تاثیر دارد.
مطمئناً هرچه ساختمان نورگیرتر باشد، به قدرت بیشتری برای سرمایش نیاز دارد، چرا که جذب نور خورشید در چنین ساختمانی بیشتر میشود.
البته لازم به ذکر است که عوامل دیگری همچون میزان عایق بودن ساختمان و حتی جنس مصالح به کار رفته و ارتفاع ساختمان نیز در نیاز آن به قدرت سرمایش و ظرفیت کولر آبی تاثیر دارد.
کولر آبی توان
با استفاده از این جدول شما میتوانید یک انتخاب خوب در خرید کولر آبی در فروشگاه اینترنتی قزوین آمازون داشته باشید
گروه 1-گروه 2-گروه 3-گروه 4
گروه 1 | گروه 2 | گروه 3 | گروه 4 |
کولر آبی مدل 2800 | کولر آبی مدل 3500 | کولر آبی مدل 5500 | کولر آبی مدل 7000 |
کولر آبی مدل 3000 | کولر آبی 3500 سقفی | کولر آبی 5500 سقفی | کولر آبی 7000 سلولوزی |
---- | کولر آبی 3500 سلولوزی | کولر آبی 5500 سلولوزی | ---- |
جدول پیشنهادی کولر های آبی متناسب با فضای ساختمان:
مناطق سردسیر-مناطق معتدل-مناطق گرمسیر-کولر پیشنهادی
مناطق سردسیر | مناطق معتدل | مناطق گرمسیر | کولر پیشنهادی |
20 - 45 متر مربع | 15 - 40 متر مربع | 10 - 30 متر مربع | یک کولر از گروه 1 |
45 - 70 متر مربع | 40 - 60 متر مربع | 30 - 50 متر مربع | یک کولر از گروه 2 |
70 - 100 متر مربع | 60 - 85 متر مربع | 50 - 70 متر مربع | یک کولر از گروه 3 |
100 - 130 متر مربع | 85 - 110 متر مربع | 70 - 90 متر مربع | یک کولر از گروه 4 |
فضای بزرگتر از 110 متر مربع | تعداد بر حسب نیاز |
کولرهای پیشنهادی برای ساختمان های خصوصی است، برای ساختمان های عمومی حدود 25 درصد احتیاج به جابه جایی هوا است که بهتر است از یک مدل بزرگتر و یا تعداد کولر بیشتر استفاده شود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |